keskiviikko 5. marraskuuta 2014

TYÖSSÄOPPIMINEN



Meillä visu1:llä alkaa työssäoppiminen 10.11 ja loppuu 23.12. Työssäoppiminen kestää n.1,5 kuukautta, eli omasta mielestäni ainakin tarpeeksi kauan. Mielestäni aika on kivan pitkä, koska silloin oppii ainakin tuntemaan työpaikan kokonaan. Minä olen menossa työssäoppimaan Saloon Kappahlliin. Olen ennenkin ollut vaateliikkeessä töissä/tetissä, joten hommat ovat ainakin hallussa. Odotan innolla töihin pääsemistä! Olen kuullut että paikka on kiva ja kuulemma henkilökunta on todella mukava.
Kun kävin puhumassa Kappahllin myymäläpäälikön kanssa, sain tietää hieman jo tulevista työtehtävistäni. Pääsen tekemään purkuhommia, hinnoittelu ja varastotyötä sekä mahdollisesti myös kassa hommia.
Työ ajoista ei ollut vielä tietoa, koska työvuoro listaa ei oltu vielä tehty, mutta aloitan ainakin ensimmäisenä päivänä aamulla heti klo 10.00.
Töitten ohella pitää kirjoittaa myös työssäoppimis päiväkirjaa, jossa kerrotaan kuluneen päivän työtehtävistä. Päiväkirjaa pitää kirjoittaa joka päivä ja menneen viikon jälkeen työn antaja kuittaa menneen viikon.
Viikossa töitä täytyy kertyä n. 37,5 tuntia. Itselläni ei välttämättä tunteja tule noin paljon olemaan, mutta suunnilleen saman verran.
Normaalisti teemme töitä vain arkisin, mutta voimme vapaehtoisesti tehdä töitä myös viikonloppuisin.
Voimme myös suorittaa työssäoppimisemme palkallisena, jos asiasta niin sovitaan, mutta usein se suoritetaan pelkkänä työssäoppimisena.
Ennen työssäoppimista on tärkeää kirjoittaa työsopimukset, jottei mitään jää epäselväksi.
Saamme myös ruokakorvaus rahaa 3,25 euroa, mikälli joutuu kustantamaan itse oman ruokansa. Rahan saamme työssäoppimisen jälkeen, ja siinä voi kestää jopa 1-2kk ennen kuin rahan saa.
Työssäoppimisen ohella pitää myös muistaa päivittää blogia ainakin 1-2 viikossa, jolloin opettajat voivat arvioida ja seurata miten meillä menee töissä.
Työssäoppimisen ohella jompi kumpi opettajistamme tulee käymään töissämme katsomassa ja arvioimassa työskentelyämme.
Myös työharjottelun jälkeen opettajat käyvät tekemässä loppuarvioinnin, jossa he arvioivat ja käyvät keskustelua työpaikan kanssa siitä miten työmme on sujunut ja millaista jälkeä olemme saaneet.
Voimme myös töittemme jälkeen, jos työt ovat sujuneet moitteettomasti, pyytää työtodistuksen.
Odotan innolla jo tulevia 6 viikkoa! Ajattelin myös kysyä jos työt sujuvat moitteettomasti ja paikka tuntuu kivalta, niin pääsenkö jatkossakin Kappahlliin töihin vaikka palkallisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti